Kaliteli SEO çalışması İçin; 300 Kelimelik Makale Örneği!

Makale yazarlığına başlamak isteyenlerin en çok araştırdığı soruların başında 300 kelimelik makale örneği nasıl yazılır? sorusu gelmektedir. Ayrıca Seo uyumlu makale programı var mı? sorusu da sıkça internette araştırılmaktadır…

Bilindiği gibi internet sitelerine yazılar üretilirken sadece makale yazmak yeterli olmamaktadır. Makale yazacak olan kişinin mutlaka bir takım SEO kriterlerini baz alması, bu kriterlere göre bir içerik çalışması yapması gerekir. Aksi takdirde yazılan içerik internet dünyasının ıssız adalarında yer alacaktır.

Makale yazarlığı işine yeni başlayacak olan kişiler ufak bir araştırma yaptıkları zaman SEO uyumlu makale yazılması gerektiğinin farkına varmaktadırlar. Bu amaçla da internette 300 kelimelik makale örneği nasıl yazılır? ve SEO uyumlu makale programı var mı? sorularını ciddi bir şekilde araştırmaktadırlar.

Mutlaka Oku: SEO makale yazarlığı nedir? Efsane Cevaplar

300 Kelimelik Makale Örneği Yazmanın Kuralları!

300 Kelimelik Makale Örneği Yazmanın Kuralları!

1- Anahtar Kelime Yoğunluğu %2,5’u Kesinlikle Geçmemesi Gerekir!

300 kelimelik makale örneği yazmanın ilk altın kuralı anahtar kelime yoğunluğunun %2,5’u geçmemesine dikkat edilmesidir. Yani 300 kelimelik bir makale de ortalama olarak 5 kere anahtar kelimenin geçirilmesi yeterli olacaktır. 300 kelimelik makale çalışması yaparken bu sınırı geçmeniz halinde Google botları tarafından cezalandırılmanız kaçınılmaz olacaktır.

2- Alt Başlıklarda Anahtar Kelimelerin Kullanılması Gerekir!

Birçok makale yazarının dikkat etmediği en önemli hususlardan bir tanesi de alt başlıklarda anahtar kelime kullanılmamasıdır. SEO uyumlu makale örnekleri araştırması yapıldığında özellikle ilk sıralarda yer alan içeriklerde yazarların alt başlıklarda anahtar kelimeleri kullandıkları görülmektedir. Aslında 300 kelimelik makale örneği çalışması ile ilgili yazmış olduğum bu içeriğe de bakmanız SEO uyumlu makale nasıl yazılır? sorusuna cevap bulmanızı da sağlayacaktır. Çünkü bende bu içerikte SEO kriterlerini uyguluyorum.

3- İç Linkleme Yapılması Kritik Bir Öneme Sahiptir!

SEO uyumlu makale örnekleri araştırması yapıldığında Google ilk sıralarında yer alan makalelerde iç linkleme yapıldığını görmekteyiz. İç linkleme oldukça önemli bir SEO kriteridir. Bu çalışmayı yapmanız demek hemen çıkma oranını ciddi bir şekilde düşüreceğiniz anlamanına gelir. 300 kelimelik makale örneği ile ilgili yazmış olduğum bu içeriğimde görmüş olduğunuz gibi iç linkleme yaparak SEO kriterlerini tam anlamıyla uygulamaya çalışıyorum.

4- İçeriğiniz Özgün Olsun!

SEO uyumlu makale örneği nasıl yazılır? sorusunu soran bir kişi zaten özgün olmayan bir yazı üretmez ama burada yine de özgün olunması gerektiğini vurgulamam gerek. Tek bir cümlenin dahi diğer sitelerdeki yazılar ile benzer olmaması gerekir. 

Mutlaka Oku: Makale Yazarlığı İş İlanları ile Hızlı Bir Şekilde Para Kazanın!

5- Başlığınızda Anahtar Kelimeye Yer Verin!

Başlıkta anahtar kelimenin kullanılmasının önemini 300 kelimelik makale örneği araştırması yaparken de net olarak görmekteyim. İlk sıralarda yer almak isteyen içerik sahipleri mutlaka başlıklarında kullanmış oldukları odak anahtar kelimeye yer vermişlerdir. Benim başlığımı da gördüğünüz gibi ”300 kelimelik makale örneği” cümlesini başlıkta kullandım.

6- URL’de Odak Anahtar Kelimenizi Kullanın!

SEO uyumlu makale örneği  araştırması yapıldığında ilk sıralarda yer alan içeriklerin URL’lerinde odak anahtar kelimenin kullanıldığını görmekteyiz. Sizde SEO uyumlu bir makale yazarken mutlaka içeriğinizin url’sine anahtar kelimenizi yerleştirin. Ayrıca url’nizin mümkün olduğunca kısa olmasına özen gösterin Google amca bunu çok seviyor.

7- Meta Açıklamada Anahtar Kelimeye Yer Verin!

Meta açıklaması birçok yazarın atladığı kritik bir öneme sahip kısımdır. Meta açıklaması yazılırken genellikle gereksiz açıklamalara yer verilir. Anahtar kelimeye meta açıklamada yer vermeniz Google sıralamasında iyi bir konuma yerleşmenizi sağlayacaktır.

8- Görsel Kullanın!

SEO uyumlu makale yazarken özgün görseller kullanmak kullanıcının yazınızı daha uzun süre okumasını sağlayacaktır. Görsele ve videoya yer verdiğinizde Google botları içeriği faydalı olarak algılayacak ve bu sayede içeriğiniz sıralamalarda iyi bir konumda yer alacaktır. 

Mutlaka Oku: Yoast SEO Uyumlu Makale Yazmak İçin 11 Altın Bilgi!

9- Son Uyarı!

SEO uyumlu makale örneği ile ilgili araştırma yapan birçok kişi ilk yazılarında çok büyük hatalar yapmaktadırlar. Bu hatalardan bir tanesi de kullanıcı odaklı değil arama motoru odaklı yazılar üretmektir. Şuana dek açıklamış olduğum SEO kriterlerini sanki makine yazmış gibi anlamsız cümleler kurarak içerik yazmaktadırlar. Bu durumda çöp yazıların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Öncelikli amacınız kullanıcı odaklı yani okuyan kişiye fayda sağlayabilecek bir kalitede içerik üretmeye çalışılması çok daha önemli bir husus olmaktadır.

SEO Uyumlu Makale Programı Var Mı?

SEO Uyumlu Makale Programı Var Mı?

300 kelimelik makale örneği ile ilgili araştırma yapan yeni içerik üreticilerinin sormuş olduğu en önemli sorulardan bir tanesi de SEO uyumlu makale programı var mı? sorusudur. Evet, seo uyumlu makale programı vardır…

Şahsen ben SEO uyumlu makale programı olan yoast seo eklentisi sayesinde SEO uyumlu içerikler üretmeyi öğrendim. WordPress tabanlı bu eklenti olmasaydı belki de bu işi hiçbir zaman öğrenemeyecektim. SEO uyumlu makale programı olan yoast seo eklentisi içeriğinizde neleri yapmanız gerektiği ile ilgili sizlere önemli bilgiler vermektedir. 

Mutlaka Oku: Makale Başına Ücret Ne Kadar Olmalıdır?

Hatta seo uyumlu makale programı olan yoast seo eklentisi daha önce kullanmış olduğunuz anahtar kelimeyi kullanmamanız gerektiği hususunda da sizi uyararak spam riski ile karşı karşıya kalmanızı engellemektedir. 300 kelimelik makale örneği ile ilgili araştırma yapan kişilere yoast seo eklentisi büyük faydalar sağlayacaktır.

SEO Uyumlu Makale Yazmanızı Kolaylaştıracak Siteler

SEO Uyumlu Makale Yazmanızı Kolaylaştıracak Siteler

SEO uyumlu bir makale yazmanın altın kurallarından bir tanesi de kaliteli bir anahtar kelime araştırması yapılmasıdır. İçeriğinize en doğru anahtar kelimelerini seçebilirseniz ciddi bir hit alan siteye de sahip olabilirsiniz. 

Benim anahtar kelime araştırması yaparken kullanmış olduğum en önemli site Keyword Tool adlı site, kaliteli bir anahtar kelime araştırması yapmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca Google Adwords anahtar kelime analizi aracını kullanarak da güzel bir anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz. 

Yazılarınızın Okunabilirliğini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler!

Yazılarınızın Okunabilirliğini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler!

300 kelimelik makale örneği ile ilgili az çok bir şeyler öğrendiğinizi varsayarak yazılarınızın okunabilirliğini artırabilmeniz amacı ile yapmanız gerekenleri aktarmak istiyorum…

1- Mutlaka Etkileyici bir başlık belirleyin.

2- 2-3 cümlelik paragraflar oluşturun.

3- Yazılarınıza mutlaka ilgili görseller ekleyin. Youtube videoları da eklemeniz kaliteli içerik izlenimini artıracaktır.

4- Anahtar kelimelerinizi sırf yazının içerisinde geçsin diye kullanmayın. Doğru yerlerde anahtar kelimelerinizi kullanmak yazınızın okunabilirliğini artıracaktır.

5- Kaliteli bir araştırma yaparak yazmış olduğunuz içeriğin konusundaki en iyi içeriklerden bir tanesi olmasını sağlayın.

6- Mutlaka alt başlıklar kullanın. Alt başlıklar okuyucunun yazınızı son satırına kadar okumasını sağlayacaktır.

7- İçeriğinizde listelere yer verin. (tıpkı benim şuan da bu içeriğimde yaptığım gibi)

8- Yazının son kısmında yazmış olduğunuz içeriği özetleyici bir kaç cümle yazmanız kullanıcı da iyi bir izlenim bırakacaktır.

Kısaca Özetlemek Gerekirse; 300 kelimelik makale örneği yazmak için yukarıda saymış olduğum 9 kaliteli tavsiyeyi göz önüne almanız başlangıçta güzel işler çıkarabilmeniz için yeterli olacaktır. SEO uyumlu makale örnekleri araştırması yaparken ön sıralarda yer alan içeriklerin nasıl yazıldığına dikkat ediniz. SEO uyumlu makale programı olan yoast seo eklentisini kullanmanız da seo uyumlu bir içerik yazmanız için yeterli olacaktır. 

Mutlaka Oku: Makale Yazarlığı Eğitimi İçin!

Mutlaka Oku: Evde Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Mutlaka Oku: Haftalık Ödeme Yapan Makale Siteleri

Böylelikle 300 kelimelik makale örneği nasıl yazılır? ve SEO uyumlu makale programı var mı? soruları ile alakalı olarak kaliteli içerikler üretmeye çalıştım. Sizlerinde 300 kelimelik makale örneği ile ilgili belirtmek istediğiniz görüş ve düşünceleriniz var ise lütfen bizlerle yorumlar aracılığı ile paylaşınız…

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz