Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? 9 Öneri!

Başkası adına çalışmaktan sıkılıp kendi işinizi kurdunuz ancak işler hiçte istediğiniz gibi gitmiyorsa bu içeriğimi dikkatli bir şekilde takip etmenizi öneriyorum. Burada Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? sorusuna elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım….

Zor durumdaki şirketlere yardım amaçlı olarak hazırlamış olduğum bu içeriğimdeki önerilerim işletmecilik tecrübelerimden elde etmiş olduğum önerilerdir. İşletme zarar ediyorsa bu önerilerimi dikkate alarak kötü gidişatı durdurma olanağına erişebilirsiniz.

Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? 9 Öneri!

Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? sorusu ile alakalı olarak detaylara geçmeden önce içeriğimi beğenerek bana destek olabileceğinizi hatırlatmak istiyorum. Çok fazla laf kalabalığı yapmadan ticarette batan kişine ne yapmalı detaylı bir şekilde aktarmak istiyorum….

Mutlaka Oku: 100.000 TL ile yatırım yapmak isteyenlere 7 tavsiye!

Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? Müthiş Öneriler!

1-İşletmenizin Başında Durun!

Bir işletme zarar ediyorsa çok büyük bir ihtimal ile işletme sahibi mesai saatleri içerisinde işinin başında çok fazla durmuyordur. İşletmesinin başında durmayan ve işlerin nasıl bir seyir izlediğini gözlemleyemeyen işletme sahipleri hiçbir zaman çözüm yolu üretemez.

Bunun için Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? sorusunun cevabını arayan işletme sahiplerine ilk önerim işletmelerinin başında durup işin işleyişi ile alakalı bir rapor hazırlamalarıdır. İşletmenin sürekli zarar etmesinin temel sebebi üretim aşamasında veya ürünün müşteriye ulaştırılması aşaması olabilir…

Şirket sahibi iseniz mümkün mertebe mesai saatleri içerisinde işinize odaklanmalısınız. Ancak ve ancak bu şekilde yapılan yanlışları tespit edebilirsiniz. İşinizin başında olmanız çalışanlarınıza ekstra bir çalışma motivasyonu sağlayacağını da unutmamalısınız.

2- Zarar Ederken Kredi Kullanmaya Devam Etmeyin!

Zor durumdaki şirketlere yardım amacı ile özellikle kamu bankaları kredi destekleri sunmaktadır. İşletme sahipleri de düşük kredi faizlerini fırsat bilerek zarar eden işletmelerinin açıklarını tamamlamak için kredi çekmeye devam ederler…

Bu adım şirket kurtarma stratejileri içerisinde yer alamaz. Yani borcu borçla ödemek yapılabilecek en büyük yanlıştır. Şirket sahibi faiz gideri olmayacak bir nakit akışı yaratmak için uğraşmalıdır. Mesela kar marjını düşürerek satışları artırmayı denemek nakit akışını sağlamak için en etkili yöntemdir.

Kredi veya kredi kartı kullanmak işletmenin uzun vadede faiz yükü altında ezilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle işletme zarar ediyorsa mümkün mertebe faiz ile borç alma gibi bir aksiyondan kesinlikle uzak durulmalıdır. Basit bir öneri gibi gelebilir ancak işletmenin bataklıktan kurtulabilmesi için en etkili yoldur.

Mutlaka Oku: Trendyol Reklamı Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

3-Satışını Yaptığınız Ürün Grubunu Azaltın!

Üretimini veya satışını yaptığınız ürün grubunu azaltıp, tek bir ürünün üretim veya satışına odaklanmanız maliyetlerinizi düşürmenize ve birim başına elde etmiş olduğunuz karı artırmanıza olanak tanıyacaktır. İşletme zarar ediyorsa bu tavsiyemi kesinlikler kulak arkası yapmayınız.

Ürün grubunu azaltmak personel maliyetlerinizi çok ciddi bir şekilde azaltacaktır. Bu durum aynı zamanda üretmiş olduğunuz ürünlerdeki kalitenizi artıracaktır. Geçmişte zarar eden birçok işletme ürün gamlarını düşürerek zarar yolculuklarından kurtulmayı başarmıştır.

Batan bir şirket nasıl kurtarılır? sorusunun cevabı aranıyorsa ilk 3 önerim eksiksiz bir şekilde uygulanmalıdır. 2 veya 3 aylık süreç içerisinde bulunmuş olduğunuz kötü havadan bu önerileri uygulayarak bir nebze kurtulmuş olursunuz.

4-Alacaklarınızın Teminini Hızlandırın!

Borçlarını ödeyemeyecek olan şirket nasıl bir yol izlemeli diyorsanız dördüncü tavsiyem alacak temininin hızlandırılmasıdır. Bu hususta olduğundan daha fazla bir şekilde aksiyon gösterilerek alacaklılardan borçlar olabildiğince hızlı bir şekilde temin edilmelidir.

Mutlaka Oku: Ayda 20 Bin TL Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler!

Küçük büyük borç ayrımı yapılmadan alacakların hızlı bir şekilde temin edilmesi faiz yükünden sizi kurtaracaktır. Bu sayede bir sürede olsa ferahlamanız söz konusu olabilecektir. İşletmenize masrafsız bir şekilde nakit akışı sağlayamadığınız sürece içinde bulunmuş olduğunuz bu kötü durumdan asla kurtulamazsınız.

5-İşletme İçerisinde Tasarruf Tedbirleri Uygulayın!

Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? sorusuna beşinci tavsiyem işletme içerisinde tasarruf tedbirlerinin uygulanmasıdır. Şirket içerisinde illaki gereksiz giderlerin söz konusu olduğu durumlar vardır. Bunları tespit ederek aylık giderlerinizi ciddi bir şekilde azaltabilirsiniz.

Çalışanlarınıza tasarruf tedbirleri ile alakalı olarak bilgi verirken şirketin içinde bulunmuş olduğu kötü durumu da mutlaka açıklamalısınız. Aksi takdirde çalışanlarınız uygulamış olduğunuz tasarruf tedbirleri hususunda sizlere yardımcı olmayacaktır.

İşletme zarar ediyorsa bulunulan en ufak bir tasarruf tedbiri birim başına elde edilen kar marjını artırmaya olanak tanıyacaktır. Şirket kurtarma stratejileri içerisinde olmazsa olmazlar arasında yer alan tasarruf tedbirlerini mümkün olan en kısa sürede faaliyete geçirmelisiniz.

6- Elemanlarınızın Satış Becerilerini Sorgulayın!

Bir şirket iflastan nasıl kurtulur? sorusu ile ilgili cevap arayan kişilere ilk önerilerim arasında elemanlarının satış becerilerini sorgulamaları gerektiği gelmektedir. Birçok şirket işe almış oldukları elemanların satış becerilerine odaklanmak yerine daha farklı niteliklerine odaklanmaktadır.

Bu durum işin en başında yapılan en büyük hatalar arasında yer almaktadır. Satış becerisi yüksek bir ekibe sahip olmaya çalışmak içinde bulunulan kötü durumdan hızlı bir şekilde çıkılabilmesine imkan tanıyacaktır. İşe almış olduğunuz elemanların müşteriler ile diyaloglarına ve satmış olduğunuz ürünler ile alakalı olarak gerekli bilgi ve deneyime sahip olup olmadıklarını mutlaka analiz ediniz.

Mutlaka Oku: Dolar Kazandıran İşler İle İlgili 6 Tavsiye!

7-Şirkete Bir Ortak Bulun!

Zarar Eden İşletme Nasıl Kurtulur? sorusunun cevabını arayan kişilere yedinci önerim şirkete nakit akışı sağlayabilecek bir ortak bulmalarıdır. Şirket kurtarma stratejileri ile ilgili olan birçok kitapta bu öneriye çok fazla yer verilmiştir.

Şirkete ortak olacak kişi nakit akışı sağlamasının yanı sıra yönetime taze bir hava sağlayacağı için bu adım çok önemlidir. İçinden çıkılamayacağını düşündüğünüz durumlarda bu öneri kesinlikle hayat kurtaracaktır. Çok zor şartlar altında işletmenizi kurmuş olduğunuzdan dolayı işletmenizi paylaşma hususunda çekingen olabilirsiniz ancak yapmış olduğunu tüm emekleri heba etmemek adına ortak bulma hususunda gerekli aksiyonları mutlaka almalısınız.

8-Telaşlanmayın!

Zor durumdaki şirketlere yardım amacı ile hazırlamış olduğum bu içeriğimde girişimcilere verebileceğim en güzel önerilerden bir tanesi de zor durumda telaşlanmamalarıdır. İşletme sahiplerindeki telaş çalışanlara da yansıyacağından dolayı içinde bulunulan durum daha da kötüleşebilir.

Bu nedenle her ne durum yaşanıyorsa yaşansın işletme sahipleri endişelerini çalışanlarına kesinlikle yansıtmamalıdırlar. Günden güne işletme zarar ediyorsa tek yapılması gereken şirket kurtarma stratejileri geliştirmektir. Bu işi de en iyi şekilde tecrübeli olan girişimciler başarmaktadır.

Mutlaka Oku: Sermayesiz İş Kurmak İsteyenlere 10 Tavsiye!

9-Yanlış Fiyat Politikasından Uzak Durun!

İşletmenizin zarar etmesinin en önemli sebebi ürünlerinizi yanlış fiyatlardan satışa sunmanızda olabilir. Bu nedenle ürün fiyatlaması hususunda gerekirse profesyonel bir destek almaktan çekinmeyin. Yanlış fiyat politikası belirlemek boşa kürek çekmeye benzer…

Alacak olduğunuz profesyonel desteği ilk başlarda gider olarak görebilirsiniz ancak uzun vadede bu durumun faydasını hissettiğiniz anda bu tür bir harcamanın bir yatırım olduğunu hissedeceksiniz. Vakit kaybetmeden satmış olduğunuz ürünlerin fiyatlarını gözden geçirin…

Böylelikle Zarar eden işletme nasıl kurtulur? sorusu ile alakalı olarak önemli bilgilendirmelerde bulundum. Sizlerin de Batan bir şirket nasıl kurtarılır? ve Ticarette batan kişi ne yapmalı? soruları ile alakalı olarak görüş ve düşünceleri var ise lütfen yorumlar aracılığı ile belirtiniz…

Mutlaka Oku: Dergilere Yazı Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

Mutlaka Oku: Para Biriktirmek İçin 52 Yol!

Mutlaka Oku: Başarılı İnsanlar Nasıl Çalışır?

Mutlaka Oku: Faizsiz Para Biriktirme Yolları!

Mutlaka Oku: Patrondan Maaş Zammı Almak İçin 17 Tüyo!

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz