8 Adet Garanti Yatırım Model Portföy Hisseleri

Selamlar arkadaşlar. Garanti Yatırım Model Portföy açıklandı. Sizlere Garanti Yatırım uzmanlarının belirlemiş olduğu 8 şirket ile ilgili önemli detayları aktarmak istiyorum. Orta ve uzun vadeli bir yatırımcıysanız bu içeriği mutlaka sonuna kadar izlemelisiniz…

Global Finance dergisi tarafından 5 yıl üst üste en iyi yatırım bankası seçilen Garanti Yatırım’ın model portföy önerileri her dönemde ilgi çekmiştir. Bünyesinde oldukça profesyonel finans uzmanlarını çalıştırmayı başaran kurum, bu özelliği ile diğer aracı kurumlardan ayrışmaktadır.

Garanti Yatırım Model Portföy içerisinde yer alan şirketlerden belirlediklerinizi kendi portföyünüze eklerken orta veya uzun vade elinizde tutmayı amaç edinmelisiniz. Aksi takdirde istemediğiniz sonuçlar ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz olacaktır.

Garanti Yatırım Model Portföy

Aracı kurumların model portföylerinden seçimler yapmaya çalışırken faaliyet gösteren tüm aracı kurumların portföylerini karşınıza alıp en fazla tercih edilen, finansal yapısı güçlü şirketlerden bir karma portföy oluşturmanız en sağlıklı tercih olacaktır.

Garanti Yatırım Model Portföy içerisinde yer alan şirketlerin hemen hemen hepsinin finansal altyapıları çok kuvvetli şirketler. Portföyde henüz yeni halka arz olmuş bir şirkette bulunuyor. Son dönemlerde zarar açıklayıp kara geçmesi beklenen şirketlerde yer almakta…

Garanti Yatırım Model Portföy ile ilgili detaylara geçmeden önce kemik kitlemden videoyu beğenip kanalıma abone olmasını rica edeceğim. Yorumlarda yatırım yaptığınız kendi portföyünüzü paylaşmanızı da istiyorum. Bakalım orta ve uzun vadede hangi şirketler daha fazla tercih ediliyor…

İşte Garanti Yatırım Model Portföy

1-Akbank (AKBNK)

Son 1 sene içerisinde sadece %4’lük bir yükseliş gerçekleştirmiş olan Akbank Hissesini portföyüne ekleyen Garanti Yatırım, bu önemli banka hissesinin önümüzdeki 1 yıllık süreçte enflasyon üzerinde bir getiri sağlamasını öngörmekte.

Son çeyrekte dönem net karı %32 artarak 2 Milyar TL’ye yükselen Akbank, faiz gelirlerinde de %5 oranında bir artış yaşadı. Kredi büyümesi %19.76 oranında artarken komisyon gelirleri %40 artış göstererek 1.17 Milyar TL’ye yükselmiştir.

Halka açıklık oranı %52 ve temettü verimliliği sadece %1.97 olan Akbank hissesinin Özsermaye karlılığı %6, yıllık net kar marjı ise %32.  Yabancı oranı %57, son 3 yılda özkaynak artışı ise %30 olarak gerçekleşti… F/K ve PD/DD oranları oldukça düşük olan hissede Garanti Yatırım uzmanları özellikle orta vadede iyi bir yükseliş beklemekte…

Mutlaka Oku: Ekonomik Krizde Para Nasıl Değerlendirilir?

2-İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)

Garanti Yatırım Model Portföy uzmanlarının ikinci seçmiş olduğu hisse İndeks Bilgisayar oldu. Son 1 yılda %58 değer kazanan bu önemli şirket hissesinde birçok aracı kurumun beklentisi büyük. Hissedeki halka açıklık oranı %61’e çıkmış durumda.

Son çeyrekte %11 artışla 32 Milyon TL net kar ve %42 büyüme ile 2.90 Milyar TL satış geliri elde eden şirketin döviz fazla pozisyonu 679 Milyon TL oldu. Şirketin net bir borcu bulunmamakla birlikte kasasında 314 Milyon TL nakdi bulunmakta…

Temettü verimliliği %3, özsermaye karlılığı %32 ve yıllık net kar marjı sadece %1.46 olan İndeks Bilgisayar hissesinde cari değerlerin çok fazla şişmediğini söyleyebilirim. Yabancı yatırımcı oranı %10 olan hissenin %36’sına Nevres Erol Bilecik sahip. İhracat oranı yok denecek kadar az olan şirketin özkaynaklarında son dönemde %6’ya yakın bir yükselişin yaşandığını söyleyebilirim.

3-Koç Holding A.Ş. (KCHOL)

Garanti yatırım model portföy de yer verilen üçüncü hisse Koç Holding oldu. Holding hisseleri incelendiğinde yatırım yapılabilirliği en yüksek holding olan Koç Holding hissesi son 1 senede %55’lik bir değer kazandı. Hissedeki halka açıklık oranı %22 bandında…

Holding için açıklanan son bilançoda %233 artışla 3.20 Milyar TL net kar ve %116 büyüme ile 74 Milyar TL satış geliri elde eden şirketin 2,73 Milyar TL döviz fazla pozisyonu bulunmakta. Holdingin borcu bu dönemde %24 artarak 134 Milyar TL seviyesine yükseldi.

Temettü verimliliği düşük olan Koç Holding hissesinin özsermaye karlılığı %22, yıllık net kar marjı ise sadece %4’tür. %33 ihracat oranına sahip olan şirketin özkaynaklarında %13’lük bir artışın görülmesi olumlu karşılanabilir. Yabancı oranı %76 gibi çok yüksek bir seviyede olan hissenin birçok aracı kurumun model portföyünde yer aldığını da belirtelim.

4-Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret AS (QUAGR)

Halka yeni arz olmuş şirketlerden bir tanesi olan Qua Granite, Garanti Yatırım Model Portföy içerisinde dördüncü sırada yer almakta. Halka açıklık oranı %20 olan şirket borsaya yeni arz olmasına rağmen %100 bedelsiz sermaye artırım kararı alarak yatırımcısını sevindirmiştir.

Açıkladığı bilançosunda %129 artışla 93 Milyon TL net kar ve %51 büyüme ile 286 Milyon TL satış geliri açıklayan şirketin 55 Milyon TL döviz fazla pozisyonu ve 106 Milyon TL net borcu bulunmakta. Şirket hisselerinin %75’ine Ali Ercan’ın sahip olduğunu belirtelim.

Özsermaye karlılığı %32, yıllık net kar marjı ise %26 olan hissede cari değerlerin yani F/K ve PD/DD değerlerinin sektörünün en yüksek seviyelerine ulaştığını söyleyeyim. %51 gibi çok iyi bir ihracat oranına sahip olan bu önemli hissede önümüzdeki bilanço dönemlerinde net borcun azalmasını beklemek faydalı olacaktır.

Mutlaka Oku: Borsadan Zengin Olanlar Neyi Doğru Yapıyor?

5-Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE)

Garanti yatırım model portföy de yer alan beşinci hisse Şişecam oldu. Halka açıklık oranı %49’larda olan hissenin özellikle finansal durumuna ve sektöründeki konumuna bakarak borsamızın en güçlü hisselerinden bir tanesi olduğu yanıtını verebilirim.

2021 yılının ikinci çeyreğinde açıklamış olduğu bilançosunda %1548 artışla 1,39 Milyar TL net kar ve %68 büyüme ile 7 Milyar TL satış geliri elde edildiği açıklandı. 7.53 Milyar TL döviz fazla pozisyona sahip olan şirketin net borcu %42 azalarak 4.6 Milyar TL seviyesine geriledi…

Temettü verimliliği düşük olan Şişecam hissesinin özsermaye karlılığı %21, yıllık net kar marjı ise %17 olarak gerçekleşti. Yabancı oranı %33’lere çıkan hissede cari değerlerin düşük bir bantta seyrettiği söylenebilir. Hissenin %50’sine iş bankası sahip. İhracat oranı %44 ve özkaynak artışı %15 olan hissede beklentilerin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim.

6-Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO)

Son dönemde çok hızlı yükseliş yaşayan ve yüksek temettü verimliliği ile dikkat çeken Tofaş, Garanti yatırım model portföyün altıncı hissesidir. Halka açıklık oranı %24 olan hissenin son 1 yılık getirisi %135 oldu. Birçok aracı kurum bu yükselişin hızlı bir şekilde devam edeceğini de belirtiyor.

Son açıkladığı bilançoda %201 artışla 867 Milyon TL net kar ve %148 büyüme ile 7.56 Milyar TL satış geliri elde eden şirketin 3 Milyar TL döviz açık pozisyonu ve 5 Milyar TL net borcu bulunmakta. Tofaş hissesinin F/K değeri düşük ancak PD/DD değerinin son dönemde yükseldiğini belirtelim.

Özsermaye karlılığı %67, yıllık net kar marjı ise %8 olan şirketin %51 gibi güzel bir ihracat rakamına sahip olduğunu söyleyebilirim. Son dönemde özkaynaklarda %3 oranında artış yaşanması olumlu karşılanabilir. Yabancı oranı %61’lere çıkan hissenin %37’sine Koç Holding, %37’sine FCA adlı İtalyan otomotiv şirketi ortaktır.

7-Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS)

Pandemi dönemini en ağır şekilde geçiren şirketlerin başında gelen Tüpraş, Garanti Yatırım Model portföy içerisinde yer alan yedinci hissedir. %49 halka açıklık oranına sahip olan hisse son 1 senede %39 yükseliş yaşadı. Tamamen normalleşmenin yaşandığı bu dönemde ülkemizdeki birçok aracı kurum Tüpraş’ı model portföyüne ekledi.

Son açıklanan bilançoda 1.69 Milyar TL net kar açıklayan şirket, faaliyet gelirlerini ise 1.94 Milyar TL olarak açıkladı. F/K değeri 31, FD/FAVÖK değeri 8.3 ve PD/DD değeri 2.3 olan hissedeki cari değerlerin biraz daha iyileşmesi gerekiyor.

Yabancı oranı %41’lere çıkan şirketin %8 özsermaye karlılığına ve %1 gibi çok düşük bir yıllık net kar marjına sahip olduğu görülmekte. Son 5 senede karının %57’sini yatırımcısı ile paylaşan şirket %20 ihracat oranına sahip. Son dönemdeki özkaynak artışı ise %9 olarak gerçekleşti.

Mutlaka Oku: Fakir Doğup Zengin Olanlar Bu 10 Maddeyi Uyguluyor!

8-Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK)

Garanti Yatırım Model Portföy de yer alan sonuncu hisse Yapı kredi bankası oldu. %30 halka açıklık oranına sahip olan hisse, son 1 senede %14 yükseliş yaşadı. %2.13 gibi düşük bir temettü verimliliğine sahip hissenin birçok aracı kurumun model portföyüne eklenmeye başladığını söyleyebilirim.

Açıklanan bilançoda net dönem karı bir önceki döneme göre %67 artış göstererek 2.23 Milyar TL’ye ulaştı. Net faiz gelirleri ise %23 artış göstererek 4.76 Milyar TL’ye ulaştı. Diğer faaliyet gelirlerinden ise 436 Milyon TL gelir elde edildi.

Özsermaye karlılığı %7 gibi düşük bir seviyede olan Bankanın yıllık net kar marjı ise %26 oldu. Tüm bankacılık hisselerinde olduğu gibi bu önemli hissenin cari değerlerinin çok düşük seviyelerde seyrettiği söylenebilir. Son dönemde %26 gibi yüksek bir özkaynak artışının yaşanması oldukça olumlu karşılanabilir. Hissedeki yabancı yatırımcı oranı %58…

Garanti Yatırım Model Portföy İçin Yorum ve Görüşlerinizi Bekliyorum!

Böylelikle Garanti Yatırım Model Portföy de yer alan 8 adet hissenin bilanço detaylarına yer vermeye çalıştım. Sizlerinde bu hisseler ile ilgili yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. İçeriğimi beğenmeyi unutmayınız. Söylediklerim kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir…

Mutlaka Oku: Borsa Yatırımcıları

Mutlaka Oku: Yükselecek Borsa Hisseleri

Mutlaka Oku: Yeni Başlayanlar İçin Borsa

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz