Dövme Dükkanı Açmak için Gerekenler

Son 5 yılın en revaçta mesleklerinden bir tanesi şüphesiz dövmeciliktir. Bu içeriğimde dövme dükkanı açmak için gerekenler, dövme stüdyosunda olması gerekenler ve en çok merak edilen dövmeciler ne kadar kazanır sorusunun cevabını vereceğim…

Dövme Dükkanı Açmak için Gerekenler

Dövme Dükkanı Açmak için Gerekenler

Dövme dükkanı açmak için gerekenler arasında en başta çıraklık kursuna başlanmasıdır. İki aşamalı gerçekleştirilen bu kursun  sınavı kalfalık ve ustalık sınavları olarak ayrılmaktadır. Her sınav için ödenecek toplam tutar 450 TL’dir.

3 hakkınız bulunmaktadır bu sınavlarda. İlk olarak yazılı sınav ardından da uygulamalı sınava tabi tutulursunuz. Bu sınavı başarı ile geçtikten sonra dövme dükkanı açmak için gerekenler arasında işlek bir cadde özellikle gençlerin yoğun olarak geçtiği bir dükkan bulmalısınız.

Dükkanı bulmak için bir dövmeci dükkanında olması gereken malzemelerin tedariğini yapmalısınız. Daha sonrasında özellikle sosyal medyada reklamınızı yapın. İnstagram bunun için bulunmaz bir nimettir.

Dövme Stüdyosunda Olması Gerekenler

Dövme Dükkanı Açmak için Gerekenler

Dövme Stüdyosunda Olması Gerekenler; dövme tabancası, mürekkep, iğneler, eldivenler, güç kaynağı,ultrasonik yıkama cihazı, antiseptik maddeler, otoklav cihazı, uygulama yatağı, boya kabı, tıraş için jiletlere ve  tasarım şablonları başlangıç için yeterli malzemeler arasında yer almaktadır.

Dövme Dükkanı için bankadan pos cihazı tedarik etmeniz satışlarınız üzerinde olumlu etki yaratacaktır. Dövme dükkanı açmak için gerekenler arasında yazar kasa da bulunmaktadır. Bunu da ikinci el yazar kasa ilanlarına göz atarak rahatlıkla tedarik edebilirsiniz.

Dövme stüdyosunda olması gerekenler arasında bir sağlık belgesinin bulunması zorunlu olmaktadır. Bu sağlık belgesi tedarik edilmez ise asla işletme ruhsatı verilmemektedir.

Dövmeciler Ne Kadar Kazanır?

Dövme Dükkanı Açmak için Gerekenler

Dövme Dükkanı Açmak için Gerekenler

Dövmeciler ne kadar kazanır? sorusuna geçmeden önce dövme dükkanı açmak için gerekenler arasında yer alan ne kadarlık bir sermaye gerekir başlangıç maliyetleri nelerdir onlara değinelim öncelikle…

İkinci el yazar kasa Maliyeti 400-500 TL arası

Fatura ve gider makbuzu için 150 Lira matbaacıya verilir.

Her ay muhasebeci ücreti 100 lira

Her ay gelir vergisi 30 lira

Meslek odanıza yılda iki kez 100 lira aidat 

Tabela yaptırma ücreti ortalama 450 TL.

Belediyeye her ay tabela ücreti de ödersiniz yıllık 100 Lira.

Yıl sonu defter tasdiki için muhasebeye 400 TL

Her Ay Kira ortalama 1500 TL

Her Ay elektrik, su, doğal gaz ortalama 350 TL

Başlangıçta mobilya takımı almak için 1500 TL

Yukarıdaki masraflardan yola çıkarak bir dövme dükkanı açmak için gerekenler arasında 25-30 Bin arası bir sermayenin bulunmuş olması gelmektedir. Dövmeciler ne kadar kazanır? sorusuna gelecek olursak ortalama olarak aylık 3000 civarındadır. Yaz aylarında bu rakam 10.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

mutlaka okuyun > Dövmeci Olmak İçin Yapılması Gerekenler

mutlaka okuyun> Diploma gerektirmeyen meslekler

Sizlerinde dövme dükkanı açmak için gerekenler, dövme stüdyosunda olması gerekenler ve dövmeciler ne kadar kazanır? sorusu ile alakalı görüş ve düşüncelerini bekliyorum. Lütfen yorum kısmından düşüncelerinizi belirtiniz…

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz