%100 Kazandıran 2021 Halka Arz Olan Şirketler

Arkadaşlar Selamlar. Halka arzlar hususunda bildiğiniz gibi 2 senedir tarihi anlar yaşıyoruz. Özellikle küçük yatırımcıların ilgi gösterdiği bu halka arzlarda kimi zaman hayal kırıklıkları yaşansa da birçoğunda tavan serileri yaşandı ve güzel kazançlar elde edildi. Bende burada %100’ün üzerinde kazandıran 2021 halka arz olan şirketler ile ilgili sizleri kısaca bilgilendirmek istiyorum…

Yerli yatırımcının büyük ilgisi şirketlerin halka açılmasını daha da kolaylaştırdı. Yıllardır borsada yeterli ilgiyi göremediği için halka açılamayan birçok şirket SPK’ya başvurularını gerçekleştirerek Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Uzmanlar bu denli fazla halka arzın Borsa İstanbul’a zarar verdiğini ve uzun vadeli düşünme yetisinden uzaklaşılmasına neden olduğunu belirtiyor. Birçok küçük yatırımcı şirketlere ortak olma bilinci ile değil oyun oynama dürtüsü ile sermayesini yatırıyor. Bu durumda Borsamızın gelişmesinin maalesef önüne geçiyor…

2021 Halka Arz Olan Şirketler

%100 kazandıran 2021 halka arz olan şirketler arasından seçimler yaparak düşüşlerde uzun vadeli yatırımlar gerçekleştirebilirsiniz. Burada şirketlerin son açıklamış oldukları bilançolara da değineceğim. Net karını ve satışlarını artıran, döviz fazla pozisyonu bulunan ve net borca sahip olmayan şirketleri seçmeniz uzun vadede enflasyonun çok üzerinde getiriler elde etmenize imkan tanıyacaktır.

Halka arz endeksinin son 1 senede borsa ana endeksinden tam 6.5 kat daha fazla prim yaptığı görülmekte. 2021 halka arz olan şirketler den bazıları %100’ü bırakın %200’ün üzerinde getiriler elde ederek yatırımcısını adeta ihya etti…

%100 Kazandıran 2021 Halka Arz Olan Şirketler

%100’ün üzerinde getiri sağlayan 2021 Halka Arz Olan Şirketler ile ilgili bilgilendirmeye geçmeden önce sizlerden ricam bu içeriğime 500 beğeni atarak bana destek olmanızdır. Özellikle uzun bir süredir beni takip eden kitlemin bu desteği atlamayacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler. İşte Detaylar…

1-Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. (PENTA)

1990 yılında kurulan Penta Teknoloji, ülkemizde 40’ın üzerinde teknoloji markasının dağıtıcılığını yapmakta ve 3500’ün üzerinde aktif iş ortağına sahip. Mayıs ayında halka arz olan şirket 588 Milyon TL halka arz büyüklüğüne sahip oldu ve 32 TL’den ihraç edildi. Bugün kadar %582 oranında değer kazandı.

Şirket son çeyrekte 26 Milyon TL net kar ve %22 büyüme ile 1.31 Milyar TL satış geliri elde etti. 156 Milyon TL döviz fazla pozisyona sahip olan şirketin net borcu bulunmuyor ve kasasında 49 Milyon TL nakdi bulunmakta. Penta teknoloji bu dönemde 146 Bin TL finansman geliri de elde etti.

Çok fazla ihracatı bulunmayan şirketin özkaynaklarında 1 senede %5.4 oranında artış yaşandı. %20’si halka açık olan şirketin özsermaye karlılığı %16.71, yıllık net kar marjı ise %2.27’dir. Henüz yeni halka arz olan bir şirket olmasına rağmen %12 yabancı yatırımcı oranına sahip olunmasını çok iyi olarak nitelendirebiliriz.

Mutlaka Oku: Başarılı İnsanların Sırları

2-Kutahya Seker Fabrikası AS (KTSKR)

2021 Halka Arz Olan Şirketler arasında yer alan Kütahya Şeker, %281’lik getirilere kadar yükselip şuanda halka arzından bu yana %66 getiri sağlamıştır. 17 TL’den 96 liraya çıkıp daha sonrasında şuan ki seviyesi olan 28 TL’den işlem gören hissede kısa sürede her şeyin tersine döndüğü söylenebilir.

Şirket son açıkladığı bilançoda %7180 artışla 2.18 Milyon TL net kar ve %20 azalışla 4.71 Milyon TL satış geliri elde etti. 23 Milyon TL döviz fazla pozisyonu bulunan şirketin net borcu bulunmuyor ve kasasında 33 Milyon TL nakdi bulunmakta. Şirket bu çeyrekte 2.35 Milyon TL finansman geliri elde etti.

%18’i halka açık olan şirketin özsermaye karlılığı %7, yıllık net kar marjı ise %17’dir. Hissedeki yabancı yatırımcı oranının oldukça düşük olduğunu belirteyim. Yukarıdan maliyetlenenler için oldukça zor bir dönem. Bilançoların yakından incelenmesi yararınıza olacaktır.

3-Çan2 Termik A.Ş (CANTE)

Odaş grubu bünyesinde yer alan Çan2 Termik A.Ş. linyit ile elektrik üreten ve çevre iznine sahip tek termik santral olma özelliğini gösteriyor. 3.90 kuruş pay ile ihraç edilen bu önemli hisse Nisan ayında halka arz olduğundan bu yana uzun vadeci yatırımcısına %183 oranında getiri sağlamayı başarmıştır.

Şirket son çeyrekte 54 Milyon TL net kar ve %117 büyüme ile 325 Milyon TL finansman geliri elde etti. 1.34 Milyar TL döviz açık pozisyonu bulunan şirketin net borcu 1.52 Milyar TL seviyesinde. Şirket bu çeyrekte 71 Milyon TL finansman geliri elde etmiştir.

Son 1 senede özkaynaklarını %3.4 oranında artırmayı başaran şirketin %23’ü halka açıktır. Özsermaye karlılığı %19, yıllık net kar marjı ise %17 olan Çan Termik hisse senedinde %11’lik yabancı yatırımcı oranının gayet tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.

4-Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. (TRILC)

Borsamızın önemli halka arzlarından bir tanesi olan Türk İlaç Serum 10 TL sabit fiyatla halka arz olmuş bir hissedir. Yakın zamanda bedelsiz sermaye artırımına giderek bölünen şirket bu yönü ile yatırımcısını sevindirmeyi başarmıştır. Halka arzından bu yana hissede %73’lük bir getiri söz konusu oldu.

Şirket son çeyrekte %72 azalışla 8 Milyon TL net kar ve %165 büyüme ile 206 Milyon TL satış geliri elde etti. 10 Milyon TL döviz açık pozisyonu bulunan şirket bu çeyrekte 905 Bin TL finansman giderine sahip oldu. Şirketin net borcunun geçtiğimiz yıla göre %41 azalarak 66 Milyon TL seviyesine kadar gerilediğini belirtelim.

Türk ilaç serum son 1 senede özkaynaklarını %11 oranında artırmayı başaran bir şirkettir. %44’ü halka açık olan şirketin %28 özsermaye karlılığı ve %11 yıllık net kar marjı bulunmaktadır. %4 yabancı yatırımcı oranına sahip olan şirketin %50’sine Mehmet Berat Battal sahiptir.

Mutlaka Oku: Zengin Olmak İstiyorum Diyorsan Bu 10 Hareketi Yap!

5-Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (BASGZ)

9.72 kuruş fiyatla halka arz olan Başkent Gaz 2021 halka arz olan şirketler arasında en yüksek getiriyi sağlayan şirketlerden bir tanesidir. Halka arzından bu yana %138’lik bir değer artışı yaşayan hissede yatırımcılar kısa bir süre içerisinde güzel kazançlar elde etmeyi başardı.

Şirket son çeyrekte 30 Milyon TL zarar açıkladı. Satış geliri ise %48 büyüme ile 690 Milyon TL oldu. 195 Milyon TL döviz açık pozisyonu bulunan şirketin net borcu bulunmuyor ve kasasında 1.67 Milyar TL nakdi bulunmakta. Şirket bu çeyrekte 931.000 TL finansman geliri elde etti. 

%4’ü halka açık olan şirketin özsermaye karlılığı %29, yıllık net kar marjı ise %11’dir. Hissedeki yabancı oranı ise sadece %1’dir. Bu önemli şirkete uzun vadeli bir yatırım yapmayı planlıyorsanız önümüzdeki bilançoyu beklemeniz veya şirket haberlerini yakından takip etmeniz yararınıza olacaktır.

6-Selva Gıda Sanayi (SELVA)

%33’ü halka açık olan İttifak holding kuruluşu olan Selva Gıda, faaliyetlerine un üretimi ile başlamış şuanda ise makarna ve irmiğin yanında birçok ürün çeşidi ile karşımıza çıkmaktadır. 3.06 kuruştan halka arz olan bir şirket olan Selva Gıda, bugüne kadar %191 gibi çok iyi bir getiri elde etmiştir. 

Son çeyrekte 6.41 Milyon TL zarar açıklayan şirket satış gelirlerini ise %14 büyüterek 64 Milyon TL seviyesine çıkarmıştır. 112 Milyon TL döviz açık pozisyona sahip olan şirketin net borcu 145 Milyon TL oldu. Şirket bu dönemde 2.71 Milyon TL finansman geliri elde etti.

%28 gibi gayet iyi bir ihracat oranına sahip olan şirketin özsermaye karlılığı %6.89, yıllık net kar marjı ise %3.52 oldu. Hissedeki yabancı yatırımcı oranı ise %19’dur. Selva Gıda’nın %62’sine İttifak Holding’in sahip olduğunu da belirtelim.

7-Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş (YEOTK)

2021 halka arz olan şirketler arasında yer alan YEO Teknoloji 20 TL ile halka arz edilmiştir. %21’i halka arz olan Yeo Teknoloji elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımına, akıllı ve verimli elektrik enerjisi çözümleri sunan bir firma olarak ön plana çıkmaktadır.

Son çeyrekte %58 azalışla 7.33 Milyon TL net kar ve %107 büyüme ile 110 Milyon TL satış geliri elde edildiği açıklandı. 11.84 Milyon TL döviz açık pozisyonu bulunan şirketin borcu 35 Milyon TL’dir. Şirket bu dönemde herhangi bir finansman geliri elde etmedi.

%60 gibi çok ciddi bir ihracat oranına sahip olan şirketin özsermaye karlılığı %39, yıllık net kar marjı ise %9’dur. Hissedeki yabancı yatırımcı oranı %1’in altındadır. Hissenin 95 TL’yi görüp daha sonrasında şu anki seviyesi olan 62 lira bandına kadar düşüş yaşadığını belirtelim.

Mutlaka Oku: 100.000 TL İle Yatırım Yapmak

2021 Halka Arz Olan Şirketler İle İlgili Görüşlerim!

Özellikle küçük yatırımcılar halka arz olmuş şirketlerin en az 4 bilanço dönemini beklemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü 2021 halka arz olan şirketler grafiklerine bakıyorum zirve noktalarından %50’inin üzerinde kayıplar yaşadıkları ve buralardan mal alanların şuanda ciddi kayıplar yaşadığı net olarak görülmekte.

Yeni halka arz olmuş şirketlerde çok fazla oynaklık söz konusu. Bu tür riskleri almayı göze alamıyorsanız hiçbir halka arza girmemelisiniz. Aksi takdirde iş ve sosyal yaşantınızda da önemli psikolojik sıkıntılar yaşarsınız. Borsaya yeni başlamış olan kişilere en önemli tavsiyem Bist 30 hisseleri dışına en azından başlangıçta çıkmamalarıdır.

2021 halka arz olan şirketler arasında en beğendiğim Penta Teknoloji oldu ancak hisse iyi olan finansal bilançosunu zaten fiyatlamış gözüküyor. Halka arzlar arasında şuanda F/K ve PD/DD değeri düşük olan bir hisse maalesef bulmak gerçekten zor. Bu şirketlere yatırım yapacaksanız da kademeli alımlar gerçekleştirmek en mantıklı seçenek olacaktır.

2021 Halka Arz Olan Şirketler İçin Yorumlarınızı Bekliyorum!

Böylelikle 7 adet 2021 Halka Arz Olan Şirketler ile ilgili bilgilendirmede bulundum. Sizlerinde bu şirketler ile ilgili yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. İçeriğimi beğenmeyi unutmayınız. Söylediklerim kesinlikle bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır…

Mutlaka Oku: Her Yıl Temettü Veren Hisseler

Mutlaka Oku: Küçük Yatırımcı Hisseleri

Mutlaka Oku: Borsada Küçük Yatırımcı

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz