Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma DEV REHBER!

Merhabalar arkadaşlar sizlerin karşısında yine oldukça faydalı bir içerik ile karşınızdayım. Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemleri ile ilgili tüm bilinmeyenleri buradan açıklamaya çalışacağım. Kimlik çıkarma için gerekli evraklar nelerdir? Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti 2019 yılında ne kadar? ve yeni doğan bebek kimlik randevu alma nasıl yapılır? sorularının cevaplarını bu içeriğimde bulabilirsiniz…

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma Hakkında Her şey!

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma Hakkında Her şey!

Merakla beklediğiniz çocuğunuz doğdu ve sıra geldi kimlik çıkarma işlemlerine… Bende 1 ay sonra Allah Nasip Ederse baba olacak biri olarak yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemleri ile araştırma yaptım ve bu bilgilerimi yeni babalara da aktarmak istedim.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemi sanıldığı kadar çok zor değildir. Devletimiz bu konuda anne babaları çok fazla yormamak için kaliteli bir sistem dahilinde kimlik çıkartmaktadır.

Lafı çok fazla döndürüp dolandırmadan yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işleminde yapılması gereken adımları sıralamak istiyorum…

1-  Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma için nüfus müdürlüğüne başvuruda bulununuz.

2-  Bebeğin doğduğu ilçedeki nüfus müdürlüğüne gitmek zorunda değilsiniz. İstediğiniz ilçedeki nüfus müdürlüğüne giderek yeni doğan bebek için kimlik çıkarma randevu alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

3- Bebeğinizi yurt dışında doğurdu iseniz konsolosluğa yeni doğan bebek kimlik randevu işlemleri için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

4- Yeni doğan bebek için nüfus müdürlüklerinden randevu alma zorunluluğunuz olmadığını belirtelim. Nüfus müdürlüğüne gittiğinizde bankada sıra alır gibi kuyruğa girip işlemler çok fazla uzamadan kimlik çıkarma için gerekli evraklar tamamlayıp işlemleri bitirebilirsiniz.

5-  Benim zamanım kısıtlı yeni doğan bebek için kimlik çıkarma randevu alma işlemi yapmak istiyorum diyorsanız da alo 199 hattını arayıp randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Mutlaka Oku: Rahat Geçinmek İçin Kolay Para Kazandıran İşler

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma Ücreti 2019 Yılı İtibari İle Ne Kadar?

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma Ücreti 2019 Yılı İtibari İle Ne Kadar?

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemlerinde ebeveynlerin en çok sorduğu soruların başında yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti 2019 yılı itibari ile ne kadar sorusu gelmektedir. Bu konuda lafı çok döndürüp dolandırmadan yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemlerinde herhangi bir ücret ödemeyeceğinizi belirtmek istiyorum.

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti 2019 yılı itibari ile ücretsiz ancak bebek doğduktan sonra kimlik çıkarma işlemlerini 30 gün sonra yaparsanız ekstra ücret ödemek zorunda kalacağınızı belirtmek istiyorum. Kısaca ilk 30 günde yapılan yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri ücretsiz olmaktadır.

Yeni Doğan Bebek Kimlik Geç Çıkarma Cezası Ne Kadar?

Yeni Doğan Bebek Kimlik Geç Çıkarma Cezası Ne Kadar?

Kimlik çıkarma için gerekli evraklar tamamlanmasına rağmen 30 günü aşan yeni doğan bebek kimlik çıkarma başvurularında yeni doğan bebek kimlik geç çıkarma cezası uygulanmaktadır. İlk 30 günde yapılan kimlik çıkarma işlemleri ücretsiz olmasına rağmen bu günlerde gelinemeyen durumlarda devlet yeni doğan bebek kimlik geç çıkarma cezası adı altında ücret almaktadır.

Bu ücrette 2019 yılı itibari ile sadece 22,5 TL’dir. Bebeğinizin kimliğini 30 günden sonra çıkarmanız halinde ödemeniz gereken miktar oldukça cüzi olmaktadır.

Bebeğin Kimlik Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Bebeğin Kimlik Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Yeni doğan bebek için kimlik çıkarma randevu alma işlemleri için şahsen anne ve babanın başvuruda bulunması gerekmektedir. Anne ve babanın aynı anda kimlik başvurusu için nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek bulunmamaktadır.

Anne ve babanın ikisinin de müsait olmadığı durumlarda yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemleri için yakınlara vekalet verilebilmektedir. Teyze, hala, babaanne, anneanne gibi kısaca birinci dereceden yakın akrabalara vekalet verilerek başvuru yapılabilmektedir.

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma İçin Gerekli Evraklar

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma İçin Gerekli Evraklar

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma için gerekli evraklar toplanması da oldukça kolaydır. Doğumun gerçekleşeceği hastaneden 3 veya 4 nüsha şeklinde doğum belgesi verilecektir. Bu belgelerin birini iş yerine, birini sgk’ya birini de nüfus müdürlüğüne vermeniz gerekmektedir. Doğum belgesinin 1 adet nüshasını ve başvuru yapacak anne veya babanın kimliğinin olması başvuru için yeterli olmaktadır.

Evde Doğan Bebeğe Kimlik Nasıl Çıkarılır?

Evde Doğan Bebeğe Kimlik Nasıl Çıkarılır?

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemlerinde en çok sorulan sorulardan bir tanesi de evde doğan bebeğe kimlik nasıl çıkarılır? sorusu gelmektedir. Devletimiz anne ve babalara bu konuda da kolaylık sağlamıştır. Evde doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemleri için sözlü olarak başvuruda bulunulması yeterli olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta doğumdan çok uzun süre sonra başvuru yapılmamasıdır. Aksi takdirde cezai yaptırımların olacağını hatırlatalım.

Mutlaka Oku: Faizsiz Para Biriktirme Yolları

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma İşlemlerini Tamamladım Kimlik Ne Zaman Gelir?

Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma İşlemlerini Tamamladım Kimlik Ne Zaman Gelir?

Kimlik çıkarma için gerekli evraklar tamamlanıp başvuru işlemi bitirildikten sonra 10 iş günü içerisinde belirtmiş olduğunuz adrese kimlik PTT kargo ile gönderilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta siz evde olmasanız da kimliği kimin alacağını belirtmenizdir. Başvurusu sırasında bunu mutlaka belirtmenizde yarar vardır.

Yeni Doğan Bebek İçin Kimlik Çıkarma Randevu Alma İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar!

Yeni Doğan Bebek İçin Kimlik Çıkarma Randevu Alma İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar!

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de bebeğin isminin belgede doğru yazıldığından emin olmanızdır. Yani size imzalamanız için verilen onay formunda bebeğinizin isminin doğru yazılıp yazılmadığını mutlaka kontrol ediniz. Aksi takdirde kimlik çıkarıldıktan sonra bebeğinizin ismini değiştirmek için mahkemeye gitmek zorunda kalabilirsiniz.

Bebeğin Kimlik Başvurusunu Kaç Gün İçinde Yapmak Gerekiyor?

Bebeğin Kimlik Başvurusunu Kaç Gün İçinde Yapmak Gerekiyor?

Bebeğiniz doğduğu günden itibaren 30 gün içerisinde nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Yurt dışında doğan bebekler için bu süre 60 gündür. Bu süreleri aşan durumlarda ise yeni doğan bebek kimlik geç çıkarma cezası adı altında sizden ücret talep edilmektedir. Ceza tutarı ise ortalama olarak 25 TL civarındadır.

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemlerinde geç kalmamanızı tavsiye ediyorum çünkü bu tarz doğum parası, süt parası ve rapor işlemlerinde bebeğinizin kimliği gerekecektir. Kimlik olmadan bu yardımlardan yararlanabilmeniz söz konusu olmayacaktır.

Bebeğimin İsmini Değiştirmek İstiyorum Ne Yapmam Lazım?

Bebeğimin İsmini Değiştirmek İstiyorum Ne Yapmam Lazım?

Bebeğiniz doğmadan önce mutlaka isim koyma mevzusu iyice düşünmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bebeğinizin ismini değiştirmek için mahkemeye gidip dava açmanız gerekmektedir. Bu tür durumlar ile karşılaşmamak için isim koyma mevzusu üzerinde iyice kafa yormanızı tavsiye ediyorum.

Mutlaka Oku: Hızlı Para Kazandıran İşler İle İlgili 18 Tavsiye

Yeni Doğan Bebekten Sonra Yapmanız Gerekenler!

Bebeğiniz doğduktan sonra devletin ailelere bir takım destekleri bulunmaktadır. Bu desteklerden yararlanmak için bebeğinizin kimliği ile aile ve sosyal güvenlik bakanlığına başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Aile ve sosyal Güvenlik bakanlığı ailelere doğum parası ve süt parası adı altında yardımda bulunmaktadır. 2019 yılı itibari ile doğum parası 300 TL’dir. Süt parası ise 130 TL’dir. Bu yardımlar 1 kerelik verilmektedir.

Yeni doğan bebek sonrasında çalışan anneler hastaneden verilen doğum belgesini iş yerlerinin muhasebe departmanına vermeleri gerekmektedir. Bu sayede SSK doğum parası yardımından yararlanabilmektedirler. Bu para da 2019 yılı itibari ile 4500 TL ile 5000 TL arasında değişkenlikler göstermektedir. Yardım tutarı da maaşa göre farklılıklar göstermektedir.

Mutlaka Oku: Makale Yazarak Para Kazanmak İçin Kaliteli Rehber

Mutlaka Oku: Evde Para Kazanmanın Yolları 21 Tavsiye

Mutlaka Oku: Yatırımsız Para Kazandıran Siteler 16 Kazanç Kapısı

Böylelikle yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemleri ile ilgili olarak bilgi vermeye çalıştım. Sizlerin de evde doğan bebeğe kimlik, kimlik çıkarma için gerekli evraklar ve yeni doğan bebeğe kimlik randevu alma işlemleri ile ilgili eklemek istedikleriniz veya aklınıza takılanlar var ise yorumlar aracılığı ile bizlere belirtebilirsiniz. Elimden geldiğince yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma işlemleri ile ilgili olarak detaylı bilgi vermeye çalışacağım…

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz