Youtube Vergisi Ne Kadar? | Youtube Vergi Sınırı!

Son zamanların en fazla konuşulan konularının başında gelen youtube vergilendirilmesi ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunmak istiyorum. Youtube vergisi ne kadar? Youtube vergi sınırı var mı? ve youtuberlar nasıl vergi öder? soruları ile ilgili olarak kapsamlı bir araştırma yaptım…

Özellikle henüz 18 yaşına dahi basmamış gençlerin binlerce lira kazanması youtube’un dikkat çekici bir platform olmasını sağlamıştır. Youtuberlık yapmak isteyen birçok kişi youtube vergisi ne kadar? sorusunun cevabını araştırmaktadırlar.

Henüz binlerce lira kazanmayan ancak cüzi ücretler kazanan youtube yayıncıları da youtube vergi sınırı ile ilgili net bilgiler öğrenmek istiyor ancak online platformlarda bu hususta net bilgiler ne yazık ki bulunmuyor. Bende bu amaçla kapsamlı bir araştırma yaptım ve Youtuberlar nasıl vergi öder? sorusunun cevabını bir mali müşavire sordum…

Youtube Vergisi Ne Kadar? Böyle Bir Vergi Var Mı?

Youtube Vergisi Ne Kadar? | Youtube Vergi Sınırı!

Mali müşavire sormuş olduğum youtube vergisi ne kadar? sorusunu kendisi çok mantıksız bir soru bulmuş. Çünkü youtube vergisi diye bir isimlendirmenin söz konusu olmadığını belirtiyor. Youtube geliri nasıl vergilendirilir? sorusunu sormanın çok daha mantıklı olduğunu belirtiyor.

Lafı çok döndürüp dolandırmadan internetin hangi platformundan gelir elde ediliyorsa edilsin süreklilik arz ettiği sürece bir vergilendirmenin söz konusu olduğunu belirtiyor. Yani her ay düzenli olarak 100 TL’lik bir kazanç elde ediyorsanız dahi bunun vergisini vermek zorundasınız.

Youtube Vergi Sınırı 26.000 TL Mi?

Özellikle haber sitelerinde çokça dolaşan youtube vergi sınırı 26.000 TL gibi bir durumun söz konusu olmadığını, kazanç elde eden bir kişinin bu rakamın altında kazanması halinde olsa bile vergilendirmeye tabi tutulması gerektiğini belirtiyor.

Mali müşavir ”Youtube vergi çağrıldım” gibi forumlarda konu başlıkları açan kişilerin her ay düzenli olarak gelir elde eden kişiler olduğunu belirtmektedir. Bu tür kişilerin geçmişteki kazançlarının da bir vergilendirmeye tabi tutulacağını belirtmektedir.

Youtuberlar Nasıl Vergi Öder?

Youtube gelir vergisi hesaplama yapılabilmesi için kazanç elde eden kişinin bir şahıs şirketi açması gerekir. Mali müşavir aracılığı ile gelir ve gideri kontrol edilen kişi gelir vergisinin yanı sıra damga vergisi ve KDV gibi vergileri ödemek zorundadır.

18 yaşından küçük olunması vergi vergi muafiyeti getirebilecek bir durum değildir. Kaç yaşında olursanız olun youtube vergi 2020 yılı itibari verilmesi gerekir. Youtube’dan elde ettiği kazancın vergisini vermek istemeyen birçok kişi Kıbrıs’ta bir hesap açmaktadır veya taşınmaktadır. Bu tür durumlar fark edilirse çok ciddi yaptırımların uygulanacağını belirtmek istiyorum.

Youtube Vergisi Yüzde Kaç?

Youtube vergisinin hesaplanması ise vergi memurları tarafından şu şekilde yapılmaktadır. Aylık olarak 100.000 TL kazanılıyorsa bunun %50’si yani 50.000 TL’si kazanç olarak kabul edilir ve bu 50.000 TL üzerinden youtube gelir vergisi hesaplama yapılır. Kısaca bankanıza gelen kazancın tamamı üzerinden bir vergilendirmeye tabi tutulmazsınız.

  • Youtube vergisi ile ilgili herhangi bir alt sınır yoktur.
  • Her ay düzenli bir şekilde kazanç elde ediliyorsa şahıs şirketi açılması gerekir.
  • Gelir vergisi, damga vergisi ve KDV ödenmek zorundadır.
  • Kazanç karşılığında gider gösterilerek ödenen KDV tutarı düşürülebilir.
  • Kazancın yurtdışından gelmesi muafiyet doğurmamaktadır.
  • Bir mali müşavire defterinizi düzenli bir şekilde tutturmanız gerekir, kendiniz defterinizi tutamazsınız.
Youtube Gelir Vergisi Hesaplama İle İlgili Aklınıza Takılanları Yorumlardan Yazınız!

Böylelikle Youtube Vergisi Ne Kadar? Youtube Gelir Vergisi Hesaplama Nasıl Yapılır? ve Youtube Vergi Sınırı Ne Kadar? sorusu ile alakalı olarak bilgilendirmelerde bulundum. Youtube Vergisi Ne Kadar? sorusu ile alakalı aklınıza takılanları yorumlardan belirtirseniz elimden geldiğince sizlere yardımda bulunabilirim…

Mutlaka Oku: Orkun Işıtmak Kazancı!

Mutlaka Oku: Youtuber Olmak İsteyenlere Tavsiyeler!

Mutlaka Oku: Youtuberların Kullandığı Kameralar 18 Tavsiye!

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. ENESCAN dedi ki:

    ABİ BENDE BİR KAZANÇLI YOUTUBER OLMAK İSTİYORUM HAYALİM AMA BEN GÜVENEMİYORUM MALİ MÜSAVİRE DEFTER TUTMALI DİYOR AMA NASIL OLCAK AYRI OLARAK ONADAMI PARA VERİLİYOR BİLMİYORUM ACABA CESURMU OLMALI YOKSA …

Yorum Yaz