Yemekten Sonra Uykunuz Geliyorsa Dikkatli Olun!

Birçok insanın sıklıkla şikayet ettiği konuların başında yemekten sonra rehavet gelmektedir. Yemekten sonra uykunuz geliyorsa ne yapmanız gerekiyor? ”Yemek yedikten sonra uykum geliyo” şikayeti olanlar bu içeriği dikkatli bir şekilde okumasını tavsiye ediyorum…

Yemekten Sonra Uykunuz Geliyorsa Dikkatli Olun!

Yemekten sonra uykunuz geliyorsa kesinlikle hatalı besleniyorsunuz veya uyku düzeniniz çok bozuk! Yemekten sonra uyku gelmesini engellemek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmektir.

Yemekten sonra uykunuz geliyorsa yapmanız gereken ilk şey kahvaltınızı geçiştirmemektir. Daha sonrasında az yemek ve düzenli egzersiz yapmak ”yemek yedikten sonra uykum geliyo” şikayetinizi ortadan kaldıracaktır.

Yemekten sonra halsizlik yorgunluk uyku hali nedenlerinden bir tanesi de öğün atlamak, uykusuzluk, gün içinde şekerlemeler yapmak ve hareketsiz yaşam tarzıdır. Bu yaşam tarzlarını değiştirerek yemekten sonra uyku hali baş ağrısı gibi sorunlarınız da çözülür.

Yemekten Sonra Uykunun Gelmesini Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

Yemekten sonra rehavet yaşıyorsanız yapılması gereken en önemli tedbir kahvaltılarınızı yeterli ve düzenli yapmaktır. Yani kahvaltıyı her gün aynı saatte ve ölçülü bir şekilde yapmak bu tür rehavet sorunlarınızı ortadan kaldıracaktır.

İşlenmiş, çok tuzlu, çok şekerli gıdalardan uzak durun. Kızartılmış besinler yerine fırınlanmış yağsız besinler tüketin. Porsiyonlarınızı küçültün ve her öğün arasında 5 saatten fazla zaman bırakmayın…

Yemek Yedikten sonra uykunuz geliyorsa gece uykunuzu iyi alamamış da olabilirsiniz. Bu nedenle besin tüketirken gösterilen özeni uyku saatlerinizde de göstererek bu tür sorunlar yaşamanızın da önüne geçebilirsiniz..

Yemekten Sonra Uykunuz Geliyorsa Egzersiz Yapın!

Yemekten sonra uykunuz geliyorsa düzenli bir egzersiz programınız yok demektir. Aynı zamanda ideal kilonuzun da çok üzerindesiniz demektir.Bu sorunu çözmek için her gün sabahları 1 saat yürüyüş yapmak sağlığınızı tekrar kazanmanızı sağlayacaktır.

Yemek yedikten sonra uyku neyin belirtisi diye soranlara yukarıda vermiş olduğumuz gibi hatalı beslenme ve düzensiz uyku yanıtını verebiliriz. Tüm bu tavsiyelerimizi dikkate alarak sorunlarınıza kalıcı çözümler bulabilirsiniz.

Düzenli bir şekilde bu dediğimiz tavsiyeleri yapmanıza rağmen yemekten sonra halsizlik yorgunluk uyku hali meydana geliyorsa kronik rahatsızlıktan dolayı bu tür sorunları yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir. Doktorunuza giderek bu sorununuza kalıcı çözümler bulabilirsiniz.

Yemekten Sonra Uyku Zararlı Mı?

Yemekten sonra uyku zararlıdır. Çünkü yemeğin üzerine yattığınız zaman damarlarda sertleşme ve tıkanıklıklar meydana gelebilmektedir.Bu durumda kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkmasının en önemli nedeni aslında budur.

Uzmanlar yemekten sonra en az 30 dakikalık yürüyüş yapılmasını kalp ve damar sağlığı için tavsiye etmektedirler. Yemekten sonra rehavet sorunlarınız var ise mutlaka doktorunuzdan bu konulardan yardım isteyin…

Kısaca yemekten sonra uyku zararlımı? sorusuna evet yanıtını verebiliriz.

Yemekten sonra uykunuz geliyorsa çok hızlı yemek yemeyin, çok acıkmış olarak yemek masasına oturmayın, ara öğünleri ihmal etmeyin, şekerli besinlerden uzak durun. Meyve ve sebze tüketin. Karbonhidrat besinleri az tüketin.

 Yemekten Sonra Uyku Gelmesinin Temel Sebebi

Yemekten sonra uykunuzun gelmesinin temel sebebi fazla yemek tüketimi sonrasında midenin çok fazla enerjiye ihtiyaç duyması ve bu enerji ihtiyacını giderebilmek amacı ile diğer organların fonksiyonunu azaltmasıdır. Buda doğal olarak kişinin kendini yorgun hissetmesine ve uykusunun gelmesine sebep olmaktadır.

Böylelikle yemekten sonra uykunuz geliyorsa yapmanız gereken davranışları sizlere aktardık. Sizlerinde yemek sonrası rehavet, yemekten sonra uyku hali bağ ağrısı sorunları ile ilgili görüş ve düşüncelerini bekliyoruz…

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz