izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek

Sizlerden gelen izmir Çeşmede Yaşanır mı? Çeşmede Kışın Ne Yapılır? ve Çeşme Pahalı Mı? sorularına cevap vereceğiz. Sizlerin de özellikle izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Sorusu ile alakalı görüş ve düşüncelerini bekliyoruz… 

izmir Çeşmede Yaşanır Mı? 

izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek

Yıllardır özellikle reklamlarda ve gazetelerin köşe yazılarında Çeşme ile ilgili birçok olumlu yazı görmüşüzdür. Peki, bu tür yazılar sadece reklam amaçlı mı yapıldı gerçekten de Çeşme, o kadar şahane bir yer mi? Bu soruyu en fazla Çeşmeye yerleşmek düşüncesinde olanlar merak ediyor… 

Çeşme İstanbul’a 650 Km, Ankara’ya 680 Km ve İzmir’e 86 Km uzaklıkta olan şirin bir ilçemizdir. Ünlü Sakız adasına Çeşme’den sadece 45 dakikada geçiş yapabilirsiniz. Çeşme’de deniz sezonu Kasım ayına kadar sürmektedir. 

izmir Çeşmede yaşanır mı? sorusuna geçmeden önce Çeşmenin İzmir’e 4 saat uzaklıkta olduğunu söyleyelim. Yani arabanız olmadan İzmir merkezden bir eshot (belediye otobüsü ile) yaklaşık 4 saat gibi bir sürede varırsınız. 

Çeşmeyi küçük bir tatil beldesi olarak düşünmeniz gerekmektedir. Özellikle yazları nüfusu 3-4 katına çıkmaktadır. Kalabalık ortamları sevmeyenler için izmir Çeşmede Yaşanır mı? sorusuna direkt olarak hayır yanıtını verebilirim… 

Çeşme de yaşamak forum sitelerinde çokça tartışılmış. Ama net olarak Çeşme ile ilgili bir açıklama yapan olmamış. Kimisi Çeşme’nin okul yönünden sıkıntı yarattığını kimisi ise Çeşme’nin İzmir’e ulaşım yönünden oldukça uzak olduğunu belirtmiştir. 

Çeşmeye Yerleşmek Mantıklı Mı? 

izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek

Bence Çeşme’ye yerleşmek eğer maddi durumunuz iyi ise mantıklı fakat dar bir gelire sahip iseniz, iş imkanlarının özellikle kış aylarında zayıf olması nedeni ile mantıksız olduğunu düşünüyorum. 

Çeşme, kültürü ve doğası ile tüm yılın yorgunluğunu atabileceğiniz harika bir mekân fakat Çeşmeye yerleşmek en az 3 kere düşünülmesi gereken bir durumdur. Çünkü Çeşme de kışın yaşamak durumunda da kalacağınız için dikkatli seçim yapılması gerektiğini düşünenlerdenim… 

Çeşmeye yerleşmek düşüncesinde olanlar eğer çocuğunuz yok ise mantıklıdır fakat çocuğunuz var ve çocuğunuzun eğitim durumunu düşünen biri iseniz Çeşme’ye yerleşmeyi başka bahara bırakmanızı tavsiye ediyorum. 

Yukarıdaki tüm görüşleri Çeşmede yaşamak forum sitelerindeki tartışmalardan derleyerek bizzat gerçek kişilerin görüşleri alınarak yazılmıştır. Gelelim Çeşmede kışın yaşamak ile ilgili merak edilenlere… 

Çeşmede Kışın Ne Yapılır? 

izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek

Çeşmede yaşamak isteyenlerin en çok merak ettiği soruların başında Çeşmede Kışın Ne Yapılır? Çeşme’de yazın yapılabilecek sınırsız etkinlik olmasına rağmen kışın kimsenin kalmamasından dolayı dükkân sayısı azalmakta ve doğal olarak yapılan etkinliklerin sayısı ciddi oranda düşmektedir. 

İşte tüm bunları bilerek Çeşmeye yerleşmek üzerine kafa yormalısınız. Çeşme’de yaşamaya karar verdiğinizde yazın avantajlarını bir kenara bırakmalısınız. Mükemmel koyları ve masmavi denizin dışındaki yapılabilecekleri göz önüne almalısınız. 

Çeşme’de yaşamanın en güzel avantajlarından bir tanesi yüksek binaların olmamasıdır. En fazla 3 katlı müstakil tarzındaki evler ruhunuzu fazlası ile açacaktır. Özel güvenlikli sitelerde yaşam kalitenizi rahatlıkla artırabilirsiniz. 

Çeşme’de yazın inşaat çalışmalarının yasaklanmasından dolayı Kış aylarında yoğun bir şekilde inşaat sesleri duymanız kaçınılmaz olacaktır. Bu durumdan da rahatsız olabileceğinizden dolayı bence Çeşmeye yerleşmek yerine yaz tatilinizin vazgeçilmez ilçesi olarak kalması tavsiyesinde bulunabilirim. 

Çeşme Pahalı Mı?

izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek

izmir Çeşmede yaşanır mı? sorusunu soran bir kişi öncelikle Çeşme Pahalı Mı? sorusunu yöneltmektedir. Çok fazla laf salatası yapmadan bu kadar gözde bir ilçenin gerek gayrimenkul fiyatlarının gerekse yeme içme sektöründeki fiyatlarının biraz abartılı olduğunu belirtelim. 

Deniz kenarında yeri geldiğinde 1 sodaya 10 lira para vermeye de razı gelmeniz gerekebilir. Yine aynı şekilde Otel fiyatları Çeşme’de biraz cep yakabilir, yazın günlük 600-700 TL’den başlayan fiyatlar ile ödeme yapmak durumunda da kalabilirsiniz. 

Sınırsız gece hayatının olduğu Alaçatı, Çeşmeyi Cezbedici kılan seçenekler arasında yer almaktadır. Dar sokakları ve renkli müstakil evleri ile adeta hayran kalınacak bir yerdir. Butik otellerde kalarak Alaçatı ruhunu fazlası ile hissedebilirsiniz.  

Çeşme de Memur Olmak  

izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek

Çeşmede Memur Olmak fazlası ile zordur. Özellikle ev sahipleri bir memur gördüğü zaman fiyatları oldukça yükseltmektedir. Bekar bir memurun Çeşme’de maddi olarak rahat etmesi ise imkansızdır.  

Çeşmede memur olmak isteyen bir kişiye şunu söyleyebilirim yazın 3 ay yoğun bir şekilde çalışırsın kalan 9 ayda yatış yaparsın. Ama durumu maddi olarak düşündüğümüzde memurlar için izmir Çeşmede yaşanır mı? Tartışılır. 

Çeşme’de özellikle kış aylarında restoran sayıları da azaldığından yeme içme bakımından bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar lokanta bulursunuz ve bu lokantalarda yılın 12 ayı açık olmalarının bedelini de sizden çıkartabilirler. 

Sizlerin de izmir Çeşmede Yaşanır Mı? Çeşmeye Yerleşmek Mantıklı Mı? Çeşmede Kışın Ne Yapılır? Çeşme Pahalı Mı? ve Çeşme de Memur Olmak soruları ile alakalı görüşlerini bekliyorum… 

İlerleyen zamanlarda Alaçatıda kışın yaşam nasıl olur ve Alaçatı kışın gezilecek yerler nereler konuları ile alakalı oldukça kaliteli yazı dizileri ile karşınıza çıkacağız..

BU İÇERİK FAYDALI OLDU MU?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz