Sasa Hisse Analiz (En Güncel Detaylar)
Selamlar arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde Sasa, bilançosunu açıkladı. Bende bundan yola çıkarak Sasa Hisse Analiz videosu çekmek istedim. Şirketin son bilançosuna dair tüm detaylara ve en güncel temel analiz verilerine buradan ulaşabilirsiniz. Uzun vadeci yatırımcılara faydalı olması dileğiyle. Hemen detayları maddeler halinde sıralıyorum…
Sasa Hisse Analiz
1-Şirket Son Çeyrekte Zarar Açıkladı!
Sasa hisse senedi için açıklanan son bilançoda şirketin 709 Milyon TL zarar açıkladığı görülmekte. Bu zararında üretim yatırımlarından kaynaklı olduğu görülmekte. Geçen sene aynı dönemde 366 Milyon TL net kar açıklanmıştı. Bu çeyrekte açıklanan net kar son 5 senenin en kötü net karı olma özelliğini gösteriyor…
2-Şirketin Net Satış Gelirleri %194 Büyüdü!
Son çeyrekte şirket %194 büyüme ile 5.74 Milyar TL net satış geliri elde etti. FAVÖK ise yıllık bazda %263 artış kaydederek 1.71 Milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde elde edilen net satış geliri son 5 senenin en iyi satış geliri. Geçen sene aynı dönemde net satış geliri 1.95 Milyar TL’ydi.
3-Şirket Ciddi Bir Döviz Açık Pozisyona Sahip!
Kurun çok fazla oynak olduğu bu dönemde döviz açık pozisyona sahip şirketlere yatırım yapmak cesaret istiyor. SASA hisse analiz incelememde şirketin 9.77 Milyar TL gibi ciddi bir döviz açık pozisyona sahip olduğunu görmekteyim. SASA bu dönemde 760 Milyon TL’de finansman geliri elde etti.
4-Şirketin Borcu %81 Artış Gösterdi!
Ciddi bir döviz açık pozisyona sahip olan SASA Polyester, geçen seneye göre borcunu %81 artırarak 9.8 Milyar TL seviyesine yükseltti. Geçen sene borç 5.43 Milyar TL’ydi. Şirketin oldukça yüksek bir kaldıraç oranı ile faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını görmekteyim. Bu oldukça riskli bir durum ancak şirketin üretime yönelik yatırımlar yapması hikaye yazmasına olanak tanıyor ve hisse uzun vadede çok ciddi yükselişler yaşıyor. Hisse 2010 yılından bu yana tam %24.268 yükseliş gerçekleştirdi. Bu rakam gerçekten inanılmaz.
5-Şirketin Piyasa Değerinde İnanılmaz Bir Artış Yaşandı!
Sasa Hisse Analiz gerçekleştirdiğimde geçen sene sadece 16.78 Milyar TL olan piyasa değerinin bu çeyrekte 51.85 Milyar TL’ye çıktığını görmekteyim. Hisse başı karlılık ise geçen sene 0.38 kuruş iken 0.62 kuruşa yükselmiş. Bu kalemlerin yükseliş gerçekleştirmesi olumlu sinyaller olarak görülebilir.
6-Hissenin Cari Değerleri Çok Yüksek!
SASA hisse senedinin 74 olan F/K değeri ve 12 olan PD/DD değeri oldukça yüksek. Sektöründeki diğer rakibi olan Aksa’nın 10 F/K’sı 4.28’de PD/DD değeri bulunmakta. Sasa hisse senedinin neredeyse her dönemde bu denli yüksek cari oranlarla işlem gördüğünü de belirtmek istiyorum.
7-Şirket Genellikle Bedelsiz Sermaye Artırımına Gidiyor!
Sasa Hisse Analiz ile ilgili şunu söyleyebilirim; şirket temettü dağıtmaktan ziyade genellikle bedelsiz sermaye artırımına gitmeye çalışıyor. 1997 yılından bu yana 10 kez bedelsiz sermaye artırımına gidilmiş ve 5 kez de temettü dağıtılmış Şirket hiçbir zaman bedelli sermaye artırımına gitmemiş…
8-Şirketin %18’i Halka Açık!
Uzun vadeci yatırımcıların SASA hisse senedinde en fazla güvendiği noktalardan bir tanesi de %18 olan halka açıklık oranı. Tam istenilen halka açıklık oranına sahip olan şirketin geriye kalan %58’lik kısmına Erdemoğlu Holding, %7’sine Dinarsu, %15’ine ise Merinos halı sahip…
9-Şirketin Yıllık Net Kar Marjı İstenilen Seviyelerde Değil!
Uzun vadeci yatırımcılar için özsermaye karlılığı ve yıllık net kar marjı çok önemli. Şirketin %19 olan özsermaye karlılığı bir nebze tatmin etse de %4 olan yıllık net kar marjının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu kalemin yüksek enflasyon yaşadığımız bu dönemde en az %20 olması gerekiyor.
10-Hissedeki Yabancı Oranı %6!
Borsamızdaki genel yabancı çıkışından SASA’da nasibini aldı. 2015 yılında %30’larda gezen yabancı yatırımcı oranı maalesef şuanda %6’lara kadar düştü. Hissede geçen seneden bu yana yabancı yatırımcı oranında pek bir değişiklik olmadı.
11-Şirketin Borç Ödeme Süresi Ortalama 4 Gün!
Toplam aktiflerinde ve özkaynaklarında her çeyrekte istikrarlı bir büyüme gerçekleştiren SASA’nın ortalama borç ödeme süresi 4 gün, alacak tahsil süresi 42 gün ve stok tutma süresi ise 83 gün. bu 3 kalemden alacak tahsil süresinde önemli bir azalış olmuş. Yani şirket borçlarını daha hızlı tahsil etmeye başlamış.
12-Şirketin İhracat Oranı %25!
İhracatını her sene istikrarlı bir şekilde artırmayı başaran SASA, %25 ihracat oranına sahip. Bu oranın gelecek dönemlerde daha fazla artacağını tahmin ediyorum. İhracat kaleminin artması şirketin daha hızlı bir büyüme gerçekleştirebilmesi için kritik bir öneme sahip.
SASA Hisse Analiz İçin 12 Madde Aktardım. Sizlerden de Yorum Bekliyorum
2017 yılının Nisan Ayında sadece 26 Bin TL yatırıp bugün 1 Milyon TL sermayenin sahibi olabileceğiniz Sasa hisse senedi ile ilgili aktarabileceklerim bu kadar. Sizlerinde bu önemli şirket hissesi ile ilgili yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. İçeriğimi beğenmeyi unutmayınız. Söylediklerim kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir…
Mutlaka Oku: Alkim Hisse Senedi
Mutlaka Oku: Kordsa Hisse
Mutlaka Oku: Şişecam Hisse Senedi
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.